DESPRE IMPLANTELE ARDS

DE CE IMPLANTE ARDS?

Avantajele implantelor ARDS

suport1

 

 

 

 

ARDS Implants Ltd. a fost infiintata de Prof. Dr. Arny Uri – inventatorul

implantului ARDS si a tehnicii de foraj ARDS si are o experienta de peste 30 de ani

in domeniul implantologiei.

Compania ARDS detine un numar de brevete intenationale cu privire la:

  •  Suprafata de contact os – implant ;
  •  Technica de foraj – conservare osoasa 40% ;
  •  Implantul ARDS de 3mm drept si angulat la 17 grade ; 

Avantajele generale :

1.  Conservare osoasa : reducerea cu 40% a volumului de os forat datorita technicii de foraj ;

2.   Scurteaza in mod semnificativ perioada de osteointegrare , datorita designului unic al    implantului ARDS , ce mareste suprafata de contact os-implant  cu 15% in faza chirurgicala ( in comparatie cu un alt implant cu acelasi diametru ) – stabilitate primara excelenta ;

3. Tehnica de frezare combinata cu forma implantului ARDS permite compresia osului spongios in partea apicala a implantului in timpul insertiei . Astfel , fortele sunt distribuite de-a lungul implantului si nu doar in zona corticala . Implantul  este cu filet dublu (filet cu pas mic la interfata implant/os cortical si  filet cu pas mare la interfata implant/ os spongios ) ce ii confera stabilitate primara ridicata chiar si in os cu densitate scazuta .

4.  Pastrarea acuratetii in frezarea neoalveolei cu pierdere minima de os , cu ajutorul  pinul de ghidaj ( LEADING PIN ) ce previne vibratiile si ajuta la o frezare  precisa cu frezele TREPAN .

  1.  Solutia perfecta pentru crestele subtiri prin mini implantul ARDS de Ø3mm  drept , Ø3mm angulat la 17° , posibilitatea aplicarii Bonturilor cu Bila .

implantul-dentra-300x177 Platforma “ Switching “ (consta in utilizarea unui bont cu  diametrul mai mic pozitionat pe un implant cu diametrul mai mare). Avantajele sunt atat functionale, prin mentinerea inaltimii  osului crestal, cat si estetice prin mentinerea nivelului tesutului moale peri-implantar         Platforma este unica la toate implanturilor , adica elementele protetice se potrivesc la diametrul de Ø3.75 , indiferent de  diametrul implanturilor Ø3.75 , Ø4.2 , Ø4.5         Apexul implantului este rotunjit , ceea ce face ca   inserarea  implantului ARDS sa fie mult mai sigura in vecinatatea sinusului  maxilar , fara a exista riscul lezarii mucoasei schneideriene .

Autorizatii de la cele mai inalte organizatii:  European body CE, Israeli AMAR si American FDA.

Avantaje generale :

Implant autoforant , de formă conica , cu hexagon intern ;

Suprafata sablata si gravata cu acizi organici . Suprafata rugoasa a implantului prezinta o rezistenta la frecare mai mare in cazul  mobilizarilor la nivelul suprafetelor de contact , fata de o suprafata neteda

Implant cu filet dublu (filet cu pas mic la interfata implant/os cortical si filet cu pas mare la interfata implant/ os spongios ) ce ii confera stabilitate primara ridicata chiar si in os cu densitate scazuta.

Scurteaza in mod semnificativ perioada de osteointegrare , datorita designului unic al implantului ARDS  ce mareste suprafata de contact os – implant cu 15% in faza chirurgicala ( in comparatie cu un alt implant cu acelasi diametru ) – stabilitate primara excelenta ;

Conservare osoasa : micsorarea in volum a implantului cu 40% si  reducerea cu 40% a volumului de os forat datorita technicii de foraj ;

Tehnica de frezare combinata cu forma implantului ARDS permite compresia osului spongios in partea apicala a implantului in timpul insertiei . Astfel , fortele sunt distribuite de-a lungul implantului si nu doar in zona corticala .

Pastrarea acuratetii in frezarea neoalveolei cu pierdere minima de os , cu ajutorul pinul de ghidaj ( LEADING PIN ) ce previne vibratiile si ajuta la o frezare precisa cu frezele TREPAN .

ARDS Implants System  images (71)

3mm implant

In cazul in care nu avem spatiu intre dinti

In cazul crestelor subtiri in sens vestibulo – oral

• Posibilitatea folosirii bonturilor cu bila , bonturilor calcinabile.

• Solutia perfecta pentru crestele subtiri prin mini implantul

ARDS de Ø3mm drept , Ø3mm angulat la 17° .

 

 

Comments are closed